De dagen worden korter en het wordt ietsje kouder... nog even en dan is het weer Kerstmis! De kerstliedjes schallen hier al door de boxen en worden min of meer meegezongen. De oudste vraagt wanneer deKerstversiering F. kerstboom nou eindelijk komt en de jongste heeft op de peuterspeelzaal al een mooie kerstboomversiering gemaakt.

We kijken er erg naar uit, we houden van de gezelligheid tijdens de kerstdagen. Lekker binnen zitten, kaarsen aan, cadeautjes onder de boom, kerstliedjes zingen en heerlijke kerstdiners nuttigen met de familie.

De eerste keer Kerstmis vieren met je baby is een bijzonder moment dat je moet koesteren. Hier zijn wat ideeën om deze eerste kerst op een creatieve manier vast te leggen:

  • Maak of koop een gepersonaliseerde kerstbal: zet de naam en geboortedatum van je baby erop. Elk jaar kan je deze kerstbal ophangen en word je herinnerd aan het eerste kerstfeest met je baby.
  • Creëer de eerste jaarlijkse kerstfoto van je baby. Stop deze foto in een mini fotolijstje en hang deze in de kerstboom. Doe dit elk jaar en hang de lijstjes steeds naast elkaar. Zo heb je elk jaar kerstfoto’s van je steeds groter wordende baby.
  • Maak kerstsokjes van een sokje van je baby. Versier het met de naam van je kind en het jaar van deze kerst.
  • Kleed je baby in echte kerstkleren en bewaar deze eerste kerstoutfit. Bewaar deze bij de kerstspullen. Als je ze het jaar daarop weer vindt, realiseer je je hoe veel je baby gegroeid is het afgelopen jaar.
  • Geef je baby een kerstknuffel, bijvoorbeeld een mini kerstman, rendier of engeltje. Naarmate je baby groter wordt, herinnert die knuffel je aan zijn of haar eerste Kerstmis.
  • Maak of koop een gepersonaliseerd kerstlakentje. Deze kan je bewaren bij de eerste kerstoutfit van je kleintje.
  • Geef je baby een kerstmuziekdoosje. Deze doosjes kunnen een leven lang meegaan. Je baby zal tijdens de kerstdagen elke avond in slaap vallen terwijl ie naar rustgevende kerstmuziek luistert.
  • Neem heel veel foto’s: van het gezicht van je baby als hij of zij voor het eerst de kerstlichtjes ziet of als hij of zij het eerste cadeautje uitpakt. Maak ook foto’s van jullie nieuwe gezinssamenstelling.
  • Schrijf een brief aan je baby. Hoewel het nog een tijd duurt voordat hij of zij het kan lezen, kan zo’n brief veel betekenen voor later. In deze brief kan je bijvoorbeeld vertellen hoe gelukkig jullie zijn om zijn of haar eerste Kerstmis te vieren. Dank hem of haar voor het eerste kerstcadeau wat hij of zij jou heeft gegeven: geboren worden.
  • Begin met een kerstscrapbook. Versier de kaft met de naam en geboortedatum van je baby. Vul het met een aantal kerstfoto’s en kerstkaarten voor je baby. Je kan ook een beschrijving toevoegen van de eerste kerst van je baby: wat je hem of haar gaf, wat hij of zij at, waarop hij of zij reageerde. Stop dit bij het scrapbook.

 

Zo kan je Kerstmis dit jaar éxtra bijzonder maken! Fijne feestdagen!

Kerstboom 2011