Gelukkig nieuwjaar! Voor ons een beetje aan de late kant, maar in China is op 31 januari een nieuw jaar aangebroken: het Jaar van het Houten Paard.Jaar van het Houten Paard

Even een stoomcursusje: in China hebben ze geen sterrenbeelden per maand, maar is er per jaar een ander dier. Deze selectie van 12 verschillende dieren is gebaseerd op de maankalender. Aanvullend wordt geroteerd tussen 5 elementen per jaar (metaal, aarde, vuur, hout en water). Hierdoor komt één specifieke combinatie slechts eens in de 60 jaar voor. Het element van dit nieuwe Chinese jaar is Hout. Als je uitgerekend bent tussen 31 januari 2014 en 18 februari 2015, word je baby dus geboren in het Jaar van het Houten Paard.

Net zoals met onze sterrenbeelden, horen hier een bepaalde persoonlijkheid en eigenschappen bij. Van alle vijf verschillende paarden, is het Houten Paard het meest redelijk en minst grillig.

 

Karakter
Baby’s die in het jaar van het Paard worden geboren, zijn over het algemeen erg geanimeerd, actief en vol met energie. Ben dus niet verrast als je baby straks klaar staat om wandelschoenen aan te trekken en de Kilimanjaro te beklimmen als hij of zij eenmaal loopt. Ook zijn ze taai maar nederig, gevat en eerder sluw dan intelligent. Wat opmerking is dat ze behoorlijk dat werkpaard lijken; hardwerkend en zelfredzaam. Baby’s die in het Jaar van het Paard worden geboren, hebben een verbazingwekkend concentratieniveau waardoor ze makkelijk nieuwe vaardigheden oppikken.

 

CharismaMatches

De energieke en positieve Paard-baby’s hebben een aangenaam charisma waar mensen van houden. Ze omgeven zich vaak met geliefden en andere mensen. Ze hebben een leuk gevoel voor humor en ze houden ervan het centrum van aandacht te zijn.  Ze zijn niet alleen makkelijk in de omgang en erg fijn om mee om te gaan, ze zijn betrouwbaar, vriendelijk, open-minded en fantastische communicators (je baby zal behoorlijk populair zijn bij clubjes). Ze hebben meestal een grote groep kennissen maar ze vertrouwen nooit teveel op hun vrienden. Paarden zijn soms een beetje egoïstisch maar dat betekent niet dat ie niet alleen in zijn eigen problemen geïnteresseerd is. Paard-baby’s zijn het meest te matchen met Tijgers, Geiten en Honden en het minst met Ratten, Ossen en Konijnen.

 

Uitdagingen

Baby’s uit het Jaar van het Paard zijn competitief, koppig en soms ongehoorzaam als ze tegen worden gehouden. Als ze oud genoeg zijn geworden om meer van de wereld te begrijpen, worden ze zich enorm bewust van onrecht. Ouders van Paard-baby’s denken vaak dat gestraft moet worden op stoute dingen die je kind doet. En dat terwijl Paard-baby’s er niet van houden bevelen op te volgen als ze het gevoel hebben dat er teveel onrechtvaardige restricties aan zitten. Maar als ze groter worden, begrijpen ze dat ze kunnen leren van hun fouten.

 

Je zal je kleintje in toom moeten houden, maar soms is het gewoon beter om ze vrij rond te laten lopen en ze zelf te laten leren.