Inloggen Mijn account Contact Verlanglijst

Kwaliteit

We gebruiken alleen de zachtste katoensoort voor onze producten. Het katoen komt voornamelijk uit Centraal Europa  of Zuid Amerika , Spanje en Afrika en wordt op de spinnerij in België verwerkt tot  garen.

Het katoen is goedgekeurd conform Öko-Tex Standaard 100 klasse 1. Öko-Tex garandeert dat de stoffen die de proeven hebben doorstaan en gecertificeerd zijn, geen concentraties van ongezonde stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor mensen. De certificaten die worden afgegeven voor de goedgekeurde producten worden ieder jaar door Öko-Tex geüpdate. Als een wijziging van een product plaatsvindt, wordt dit getest voor een nieuwe certificering.

Het katoen dat op de huid van de baby komt, is goedgekeurd conform Öko-Tex Standaard klasse 1. Deze categorie omvat babyproducten die voldoen aan de strengste humaan ecologische eisen. Hoe intensiever het contact tussen textiel Babooba kwaliteiten de huid (en hoe gevoeliger de huid), des te strenger de eisen waaraan moet worden voldaan.

Zo ziet de productclassificering voor Öko-Tex eruit:
Klasse 1: Stoffen en stoffen speeltjes voor zuigelingen en kleine kinderen tot drie jaar, bijvoorbeeld ondergoed, trappelzakken, beddengoed en zachte speeltjes.
Klasse 2: Stoffen die voor het grootste deel van hun oppervlak direct contact hebben met de huid, bijvoorbeeld ondergoed, beddengoed, badstof, overhemden en blouses.
Klasse 3: Stoffen die niet in direct contact komen met de huid, of waarvan slechts een klein deel in contact komt met de huid, bijvoorbeeld jacks, mantels en voeringen.
Klasse 4: Inrichtingsstoffen zoals doeken, gordijnen, vloerbedekking en matten.

Öko-Tex heeft de volgende parameters op zijn eisenlijst met grenswaarden:
- Speciaal verboden AZO-kleurstoffen
- Kanker en allergie-veroorzakende kleurstoffen
- Formaldehyde
- Bestrijdingsmiddelen
- Gechloreerde fenolen
- Chlororganische benzolen en toluolen
- Extraheerbare zware metalen
- Kleurvastheidsstoffen
- pH-waarde
- Ftalaten in babyartikelen
- Organische tinverbindingen (TBT en DBT)
- Afgeven van vluchtige stoffen
- Geur
- Biologisch actieve producten en vlamremmende producten worden afzonderlijk geregeld

 Meer informatie over Öko-Tex staat op www.oeko-tex.com

 

 

Kwaliteit katoen Ook de vervaardiging van de producten vindt in België plaats. België is een land dat bekend staat om zijn kwaliteit. Er mag alleen gewerkt worden volgens geldende kwaliteitseisen en er vinden geregeld controles plaats. Zo weten we precies dat onze producten kwalitatief van de hoogste kwaliteit zijn. Zo weten we zeker dat er bij de productie geen gebruik gemaakt wordt van kinderarbeid en dat de arbeidsomstandigheden uitstekend zijn. Iets wat nooit met zekerheid vastgesteld kan worden als producten in lage lonen-landen worden gemaakt


Het eindproduct is een exclusief breisel dat de naam Babooba waardig is.