Inloggen Mijn account Contact Verlanglijst

Achtergrond merknaam Babooba [babuba]

Merknaam Babooba

Babooba is opgericht in 2012. De naam Babooba heeft geen speciale betekenis. Het is een makkelijk te onthouden, babyachtig geluid. Dit is toepasselijk omdat de producten voor de babyuitzet -zoals babydekens, slabbetjes en aankleedkussenhoezen- speciaal voor baby’s gemaakt worden. Babooba is een bekende en vertrouwde naam. Het merk is geregistreerd bij het Benelux merkenbureau.

Het logo van Babooba is 7 kleine cirkeltjes die met elkaar één grote cirkel vormen, als een parelketting. Twee rondjes zijn ingekleurd met oranje.

Er is voor oranje gekozen omdat dit de kleur is van opgewektheid en vrolijkheid. Het is een mix van rood en geel en staat voor vriendelijkheid en warmhartigheid. Oranje symboliseert de opgaande zon; het maakt ons alert en opgewekt. Het stimuleert en brengt warmte en geluk. Oranje vervult ons met vreugde, en beïnvloedt zowel lichaam als geest.

Dit harmonieert met de gevoelens die men krijgt na de geboorte van een baby. Een mooie gebeurtenis!

Tevens symboliseert oranje de herkomst van Babooba: Babooba is 100% Nederlands. De producten worden ontworpen in Nederland, gemaakt in Nederland (en sommige in België). De webshop is gemaakt in Nederland, de verpakkingsmaterialenkomen uit Nederland, etc. Nederlandser kan niet!

Kleur oranje

Enkele wiki-weetjes over oranje:

‘Oranje is een kleur die zich in het spectrum tussen rood en geel bevindt, bij golflengtes tussen 620 en 585 nanometer. De kleur kan dan ook door menging van geel en rood verkregen worden. In de (niet-wetenschappelijke) traditionele kleurenleer is het een secundaire hoofdkleur. De complementaire kleur is ultramarijnblauw.

Het woord oranje is afkomstig van het Perzische narang (het Spaanse naranja), dat sinaasappel betekent.

De kleur oranje komt vrij weinig in de natuur voor en kent dan ook niet zo veel symboliek als de meeste andere kleuren. Een uitzondering is dat het symbool staat voor het Nederlandse koningshuis. Het oranje staat in Nederland voor alle nationale sportteams en pars pro toto veelal voor geheel Nederland. Ook op Koninginnedag wordt veel oranje gedragen.’